DENES Award exhibition opening and ceremony. Public discussion

/For English Scroll Below/ Изложба и јавен настан за награда ДЕНЕС за млад(а)  визуелен(а) уметник(чка) до 35 години   Почитувани, Со големо задоволство Ве покануваме на завршната изложба и јавен настан по повод доделувањето на наградата ДЕНЕС за млад(а)  визуелен(а) уметник(чка) до 35 години во Македонија, кои ќе се одржат…

Избрани четрите финалисти за награда ДЕНЕС

Избрани четворицата финалисти за наградата ДЕНЕС за млад(а)  визуелен(а) уметник(чка) до 35 години   Организациите ФРУ – Факултет за работи кои не се учат – Битола/Скопје и Центар за современи уметности – Скопје, по четринаесети пат го организираа процесот за доделување на за наградата ДЕНЕС за млад(а) визуелен(а) уметник(чка) до…