Активно КИНО за заедницата

АКТИВНО КИНО ЗА ЗАЕДНИЦАТА Железничка зграда, Скопје ул. Борка Талевски, 26 23 јуни (сабота) / 11 часот простор, употреба, заедница Употребата на одреден простор за културата, како еден сублимиран термин, подразбира разгледување на идеи и можни сценарија за физичко и програмско уредување и реанимирање, како и можни намени за пошироката…

Verica Kovacevska, winner of DENES Award

/ For English Scroll Below/ Верица Ковачевска, добитничка на наградата ДЕНЕС Почитувани, Ве известуваме, дека на вчерашното отворање на изложбата Награда ДЕНЕС за млад(а) визуелен(а) уметник (чка) до 35 години на којашто се претставија четирите номинирани финалистки: Верица Ковачевска, Наташа Неделкова, Анастасија Пандиловска, Ивана Сиџимовска, Жирито во состав: Лора Рајкович,…
1 2 3 22